II. Military Games

Verseny helye: Pécs Military és Kalandpark

Verseny ideje: 2019. május 25.

Regisztráció: 2019.01.01 – verseny napjáig bezárólag.

Nevezési díj: 9.900Ft-tól 11.900Ft-ig

A második Military Games összefoglalója

Kattints ide és nézd meg a rendezvényről készült anyagot!

Alapinformációk

A 2019-es évben másodszor rendezzük meg a Military Games elnevezésű akadályversenyünket, ahol több induló méri össze tudását a komoly fizikai és szellemi felkészültséget igénylő, rendkívül nehéz pályán.

Nevezési díj

Február 28-ig9 900Ft
Március 1 – Április 31-ig 10 900Ft
Május 1 – Május 25-ig11 900Ft

Nevezési díj tartalmazza a verseny részvételen túl:

Ebéd, amit a Mediterrán Hotel kiváló szakácsai készítenek el.
Minden induló számára egyedi sportérem a Gravírtechnika műhely jóvoltából.
Egy 0.22s kaliberű szekrény-, illetve forgótáras marokfegyver kipróbálása 6-6 lőszer erejéig az Élménylövészet felajánlásából.

Egyszeri díjmentes gyakorlás.

Gatorade italok a Pepsi Cola felajánlásából.

Saját márkás Military Games póló a Decathlon felajánlásából

Park megközelítése

A hatos főközlekedési úton Pécs és Hird között a nádfedeles házat látva kell bekanyarodni. A Pécsről érkezők a Pécs – Somogy elágazó után, a lejtő végén láthatják a fehér színű LŐTÉR táblát, ott kell jobbra lehajtani. A Hird felől érkezők, értelemszerűen balra kanyarodnak. Onnan még két LŐTÉR feliratú irányjelző bevezet a kalandparkba. A parkolási lehetőségekről célszerű tájékozódni a nézői információk linken.


Nézőként

Nézők számára is látogatható a rendezvény. A belépőjegy díja 500 forint, ami a rendezvény napján a büfében beváltható egy pohár italra (üdítő vagy sör). A versenyen kívül kísérőprogramok is színesítik az eseményt (lövészeti program). A helyszíni tájékozódást információs pont segíti.

További nézői információkért kattints ide.

Pályaleírás

Az akadálypálya a 100 méteres lőpálya lőállásai és a rögzített akadályelemek fölötti partfal közti területet foglalja magába.
Középütt a start – cél zónát jelző kapu. A kapu és a lőállás között egysorosan mobil (kúszó, ugró, esetleg cipelő) elemeket helyezünk el. Ezeket jobbra tartva kell leküzdeni, ugyanis szembeforgalom lesz. A két fekvő lőállás (jobb oldaliba be, másikon vissza) lesz a haladási irány megfordítója. A kaputól a partfal irányába három egymás melletti sorban vannak az épített akadályok.

Kék pálya Narancs pályaZöld pálya
 kötélhíd vietnámi hídgumiköpeny taposás
 poroló korlátkúszófolyosó
 ír pad majomlétratüskés sin  
 palánk  kötéllétraJákob lépcső  
 nyújtó rézsű kötélleltéglafal 
 gumifal 
rézsű kötéllel 
 rézsű kötéllel  

Verseny lebonyolításának rendje

A változat (kis létszámú nevezés esetén): részpályán (három akadálysor) három selejtező, döntősök teljes pályát futnak.

B változat (közepes létszámú nevezés esetén): Ugyan az, mint az A változat, csak nagyobb létszámmal.

C változat (nagy létszámú nevezés esetén): részpályán (három akadálysor) három selejtező, részpályán (három akadálysor) három középdöntő, döntősök teljes pályát futnak.

A verseny napján a selejtezők után senior akadályversenyt tervezünk, erre is várjuk a jelentkezőket. Ha haladónak gondolod magad és szeretnéd megmérettetni magad egy még erősebb mezőnyben, akkor kérjük írd a jelentkezésnél a nevek mellé, hogy “senior”.

A beérkező észrevételeket, javaslatokat figyelembe véve a rendezői csapat úgy döntött, hogy az első Military Games akadályverseny egynapos lesz, s ha a jelentkezés úgy alakul nevezési maximumot határozunk meg.

Nevezési limit az első versenyen 99 fő.

További versenyzői információkért kattints ide.

A park területén felállított akadályelemekkel kapcsolatban további információkat az Akadályelemek aloldalon találsz.

Verseny menete

A versenyzők indítása a nevezési sorrendnek megfelelően történik. A start és a cél helye a pályán kijelölt terület.

Az akadályokat az előírt sorrendben, a meghatározott módon kell leküzdeni, maximum két próbálkozási lehetőséggel. Nem teljesítésük esetén büntetőidő kerül kiszabásra a pályabíró által.

Ha a versenyzőt utoléri egy másik versenyző, akkor köteles a gyorsabb versenyzőnek utat biztosítani (az előző versenyző és bíró egyaránt hanggal jelezheti). Sportszerűtlenség esetén a vezető bíró plusz időt, illetve kizárást is alkalmazhat. Versenyző a célba érkezést követően köteles a pályát azonnal elhagyni, a versenyzői zónába távozni. Versenyző a bírói utasítást a pályán és a pályán kívül is köteles betartani.

Versenyzők futás előtti tartózkodási helye a versenyzői zóna, amit egy általánosan meghatározott útvonalon közelítheti meg, illetve hagyhat el. Bírói felszólást követően a versenyzői zónát harminc percen belül köteles elhagyni a pályát teljesítő futó.

Rendező a leküzdendő akadályokat a verseny előtt 5 nappal véglegesíti. Az ezt követő időszakban felkészülés nem végezhető a pályán.

Öltözet: Javasolt a bokát eltakaró túrázó jellegű cipő, strapabíró nadrág, valamint kötelező a felsőtestet eltakaró póló vagy ing használata.

Az időeredmény alapján az első három helyezett tárgyjutalomban részesül.

További információkért az akadályokkal kapcsolatban kattints ide.

 

További információk

Főbb támogatók

További támogatóink

© 2017 Minden jog fenntartva!